Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΜΑ...




ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΜΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ... Η ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΑΝ ΤΑΧΥΤΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ 82 ΑΛΛΕΣ  ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ "ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ"!


Την ώρα πο οι εκπρόσωποί μας του έθνους νομοθετούν την καταστροφή μας με την αύξηση των φόρων και την περικοπή των μισθών και των συντάξεών μας, οι ίδιοι εξακολουθούν να καρπούνται τις παχυλότατες αμοιβές τους!
Έτσι στη προσπάθειά τους να συνεχίζουν να κρύβονται, σε... απόγνωση είναι οι επικεφαλής της Βουλής μετά το στενό... πρεσάρισμα που τους έχουν κάνει δικαστικοί και συγκεκριμένα το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου, προκειμένου να τους γνωστοποιήσουν το πάσης φύσεως κόστος που δαπανά η Βουλή για τον κάθε βουλευτή. Κι αυτό γιατί ύστερα από προσφυγές δικαστικών λειτουργών που ζητούν να κηρυχθούν παράνομες οι μειώσεις που έγιναν στον κλάδο τους, το εν λόγω δικαστήριο ανέβαλε την απόφασή του και ζητά από τη Βουλή διευκρινίσεις προκειμένου να καθορίσουν τους μισθούς των δικαστικών, αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα «οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης η οποία είναι ίση με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού». Αυτό το «πάσης φύσεως» αντέστρεψαν και οι δικαστικοί -αναφερόμενοι στους βουλευτές- προκειμένου, βάσει της απάντησης -που ματαίως περιμένουν από τον περασμένο Μάρτιο- να καθορίσουν τις αμοιβές τους. Το έγγραφο μάλιστα στάλθηκε στον γενικό γραμματέα της Βουλής Θάνο Παπαϊωάννου και όχι στον πρόεδρο του Σώματος, διότι ο πρώτος ως υπηρεσιακός παράγοντας πρέπει να απαντήσει, κάτι που ωστόσο δεν έκανε παρά τη δίμηνη διορία που ανέφερε το έγγραφο, αφού είχε οριστεί νέα δικάσιμος στις 12 Ιουνίου 2012. Ο λόγος της κοινοβουλευτικής «αφωνίας» είναι απλός, καθώς η Βουλή δυσκολεύεται να απαντήσει ότι το «πάσης φύσεως» κόστος του κάθε βουλευτή για το Κοινοβούλιο ξεπερνά τις 20.000 ευρώ (!) μηνιαίως ή τα 700 ευρώ ημερησίως.
Αναλυτικά οι αποδοχές των βουλευτών φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

20.000€ ο πραγματικός μισθός του βουλευτή


Από την άλλη στο επικοινωνιακό και όχι μόνο "παιχνίδι" που παρακολουθούμε έντονα τον τελευταίο καιρό με την "Χρυσή Αυγή" κρύβεται και πάλι το "δυσυπόστατό" τους!
Βάσει του νόμου, όταν δικαστής, που χειρίζεται μία υπόθεση διασταυρωθεί με πιθανό ποινικό αδίκημα πολιτικού, υποχρεούται "αμελητί" να στείλει την δικογραφία στη Βουλή γιά άρση ασυλίας κλπ. Ενώ λοιπόν η Βουλή στην περίπτωση που αφορά τους βουλευτές της "Χρυσής Αυγής" κινήθηκε ταχύτατα, σε ανάλογες περιπτώσεις άλλων πολιτικών κωφεύει! Έτσι στα συρτάρια της Βουλής παραµένουν "παγωμένες" 82 δικογραφίες κατά πρωθυπουργών και υπουργών των τελευταίων ετών! Ούτε µία ούτε δύο, αλλά 82 δικογραφίες κατά πρωθυπουργών, υπουργών και υφυπουργών των τελευταίων µνηµονιακών ετών, που στοιβάζονται ως σήµερα στα συρτάρια της ∆ιεύθυνσης Νοµοθετικού Εργου της Βουλής, αποκαλύπτονται επί των ημερών μας, χωρίς όμως να προβάλλονται από τα "συστημικά" ΜΜΕ... Οι δικογραφίες, που κατ' εντολή των κρατούντων παραµένουν καλά κλειδωµένες, αφορούν στην περίοδο από τον Ιούλιο του 2012 ως το Μάρτιο του 2014! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου