Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΝΩ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΦΕΙΔΩΣ.



ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΙΔΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ'' ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ...


Έχει περάσει ήδη η πρώτη θητεία του στην αιρετή Περιφέρεια της Πελοποννήσου και ο κύριος Τατούλης περιορίζεται μόνο σε πομφόλυγες, σχετικά με την δραστηριότητα του στον Πολιτισμό. Η Αρκαδία που έχει την έδρα του, αλλά και οι γύρω Νομοί, βρίθουν αρχαιολογικών ευρημάτων και μνημείων, τα οποία παραμένουν σε απόλυτη απαξίωση, από τον άνθρωπο που κομπάζει άοκνα για την προώθηση της ''Μυθικής Πελοποννήσου''. Αναρωτιέται κανείς, αν όντως βρίσκει αρκούντως αδιάφορους ή ακόμα και ανενημέρωτους τους πάντες γύρω του, ώστε να προβαίνει σε διαρκή εμπαιγμό αυτής της ίδιας της έννοιας του Πολιτισμού και της Αρχαιότητας.
Οι αρχαιολογικοί χώροι γύρω από την έδρα του, την Τρίπολη είναι ξέφραγα αμπέλια...
Η Αρχαία Μαντινεία, με το Θέατρο και τα λοιπά οικιστικά ευρήματα, σε απόλυτη εγκατάλειψη και αποκλεισμένη από επισκέψεις.
Ο Ορχομενός πίσω από το Λεβίδι, παραμένει ως ήταν, παρ΄ όλο που έχει ενταχθεί στην περιώνυμη ΜΚΟ του Σταύρου Μπένου, ΔΙΑΖΩΜΑ με τις πολλές και προχωρημένες ιδέες περί αναδείξεως των αρχαίων θεάτρων, που όμως αναμένουν ακόμα την ανάδειξη.
Το αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης και η αρχαία ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ, έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί, εγκαταλελειμμένα επί δεκαετίες στη φθορά του χρόνου και της αδιαφορίας. Από καθαρή τρέλα μερικών κατοίκων γλίτωσαν τις δαγκάνες των εκσκαφέων του λιγνίτη, τα ερείπια της Τραπεζούντας. Ο Περιφερειάρχης ούτε που κίνησε μια πέτρα, εις ένδειξη ενδιαφέροντος.
Η παλαιά Επισκοπή Τεγέας είναι παρατημένη στο χρόνο και τις καιρικές συνθήκες, απροστάτευτη και ανεκμετάλλευτη.
Η Βίλα ΕΥΑ του  Ηρώδου Αττικού, στην αρχαία Κώμη Κυνουρίας, απέναντι ακριβώς από το Μοναστήρι της Λουκούς, έχει σφραγιστεί για το κοινό, χωρίς ούτε ένα φύλακα, τουλάχιστον να παραμένει για πληροφορίες στον χώρο. Τα εξαιρετικής αρχαιλογικής σημασίας ευρήματά της, κρατούνται απομονωμένα από  τους Αρκάδες, τους  Έλληνες και τους αλλοδαπούς επισκέπτες, χωρίς αιδώ, κλειδωμένα στο απρόσιτο και κλειστό  για το κοινό, Μουσείο του Άστρους.
Άσχετα  με τις επιφανειακές κινήσεις εντυπωσιασμού, που ο περιφερειάρχης κάνει,  στους όμορους νομούς, και τις κορώνες εντυπωσιασμού που εκπέμπει, στην Αρκαδία που είναι η δική του Πατρίδα, αλλά και η έδρα της Περιφέρειας, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να φέρει εις πέρας, κανένα έργο ανάδειξης το υ αρχαίου πολιτισμού. Αντίθετα η προώθηση της έμπνευσής του να προβληθεί η Πελοπόννησος ως ΜΥΘΙΚΗ έχει απορροφήσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, σε ταξιδάκια και ημερίδες ανά τον κόσμο, σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία και πανάκριβα δείπνα και γεύματα,δείχνοντας ως ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, καλλιτεχνικές φωτογραφίες συγκεκριμένων αρχαιολογικών σημείων, όπως η Επίδαυρος και η Αρχαία Μεσσήνη και μερικά ιδιαιτέρως επιμελημένα video όπου η εικόνα επιδεικνύεται ως μέσο προσέλκυσης, των τουριστών που δεν έρχονται ούτως ή άλλως.
Παρ΄ όλες τις προκλήσεις από μερικά μέσα, ο περιφερειάρχης εξακολουθεί να προωθεί τις κομπορρημοσύνες του και να ξεκοκκαλίζει τα κονδύλια των ΕΣΠΑ για τον Πολιτισμό, σε φανφάρες, δεξιώσεις, συνέδρια και διακοπές ανά τον κόσμο, δουλεύοντας ψιλό γαζί τους Πελοποννήσιους και τους Έλληνες γενικώς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου